NY OCH UNIK IDENTITET FÖR EN PROFESSIONELL GYNEKOLOGIMOTTAGNING

UPPDRAG

Hagens Gynekologimottagning är en privat mottagning och kan även hjälpa patienter som inte täcks av västra Götalandsregionen. Hit kan kvinnor söka sig till för alla gynekologiska besvär samt barnlöshet.
Kunden önskade ha en mottagning med stor service, hög tillgänglighet och proffesionellt bemötande. Det fanns redan en logotyp men de ville utveckla och göra den mer sofistikerad, men dem var också öppna för andra förslag vilket jag gillar att uppmuntra till då det ger fler idéer och möjligheter.

LÖSNING

Jag tyckte att kunden redan hade ett starkt och bra grundkoncept - "Livets träd" - välkomnande, ger liv, patienter som önskar bli gravida. Så jag byggde vidare utifrån detta och ville skapa ett större fokus på kvinnlighet och ett distinkt, symboliskt och varmt uttryck. Eftersom den gamla logotypen bestod av ett slags träd med en stam av en människokropp så skapade jag istället en kvinnokropp som stam. Tillsammans med kunden valdes en färg som associeras lätt och passar bra inom sjukvårdsbranschen.
En utmaning var det långa företagsnamnet som skulle få plats på ett bra sätt, det löstes genom att lägga texten i en ring runt symbolen. Men jag skapade också en till variant där namnet ligger i 2 rader bredvid symbolen, denna användes på brevpapper och vissa mallar.

TJÄNSTER:
Logotyp
Grafisk Identitet: typografi, färgpalett & grafiska element.
Visitkort
Brevpapper: Pages-mall, Word-mall.
Patientinformationsblad: Pages-mall, Word-mall.

Mobirise
visitkort
patientinfoblad

Söker du efter en engagerad och mångsidig designer?

Kontakt

Marisa Wang Pallin
Email: marisa@spiritarts.net
Tel: +46 (0) 765 63 53 75

Länkar

Portfolio