EN MODERN LOGOTYP SOM STICKER UT MOT RESTEN I BYGGBRANSCHEN

UPPDRAG

I vackra Ångermanland finns Dahlins Bygg som specialiserar sig främst på att bygga hus från grunden till att göra allt invändigt såsom golv, gipsväggar, fönster, montering av kök samt våtrum.
Kunden behövde en ny logotyp och visade ett exempel på en logotyp de tyckte om som hade ett stort hustak som symbol, men här förklarade jag att det är många företag som har likadan tema och samma "uttjatade" husform så deras logotyper liknar varandra till slut. Ingen känns unik eller minnesvärd. Så jag frågade kunden om de var öppna för andra förslag än bara husformen så att man kan skapa nåt unikt som sticker ut lite mot resten, kunden var väldigt positiv och svarade att dem litade fullt ut på mig och mitt kunnande. Sånt är alltid kul och värmande att höra!

LÖSNING

Efter lite research och insikt i byggbranschen så kom jag fram till att det behövdes något som signalerar stabilitet och pålitlighet och ändå vara modernt, unikt, och lätt att känna igen. Dessutom skulle logotypen fungera i olika medier och på olika material, jag tänkte att kunden kanske vill t.ex gravera in logotypen på ett verktyg.  
Lösningen blev att skapa en symbol av bokstaven "D" från Dahlin vilket kändes lätt att associera till och komma ihåg. För att få koncept och känsla av "bygg" fick jag inspiration bl.a från former och linjer som återfinns på planritningar och takbalkar. För att göra typsnittet unikt modifierades bokstaven D för att efterlikna symbolens form.

TJÄNSTER:
Logotyp
Grafisk Identitet: Typografi, färgpalett & grafiska element.

IDÉ & RESEARCH

PLANRITNINGAR
De diagonala linjerna i logotypen påminner om de linjer som ofta används på planritningar.

TAKBALKAR & ÅSAR
Här finns återigen diagonala linjer och vinklar. Tak är också nåt man associerar lätt med husbygge.

STARKA STRUKTURER
Raka och kantiga vinklar hämtat från modern och robust arkitektur.

SKISSER & KONCEPTIDÈER

GRAFISK IDENTITET

" Ett proffsigt bemötande med intressanta idéer och
ett väl utfört arbete. "

PER DAHLIN

VD, Dahlins Bygg
per@dahlins-bygg.se
070 6209592

Söker du efter en engagerad och mångsidig designer?

Kontakt

Marisa Wang Pallin
Email: marisa@spiritarts.net
Tel: +46 (0) 765 63 53 75

Länkar

Portfolio