Mobirise

IBLAND SER MAN INTE SKOGEN FÖR ALLA TRÄD

UPPDRAG

Ja, ibland ser man faktiskt inte skogen för alla träd, och det var den här insikten jag fick efter den research jag gjorde för att skapa denna logotyp. Min spontana association när jag först hörde ordet "trädfällning" var stora motorsågar och husägare som vill ta ner träd som riskerar att ramla på deras egendom. Men efter att ha pratat med kunden och läst på lite mer så förstod jag att det stora syftet var faktiskt att vårda och främja skogsvård, att man tex fäller sjuka eller gamla träd men också tvärtom - träd behöver regelbunden vård för att vara friska och starka. Så det blev ett faktum att logotypen måste ha ett skogstema.
Kunden önskade också att logotypen skulle fungera på arbetskläder samt bil.

LÖSNING

Även om branschen kan uppfattas lite maskulint och hårt med sina stora motorsågar så kom jag fram till att logotypen borde ha en mjukare form med betoning på en bevarande känsla av skogsvård. Men också med tanke på målgruppens typ och åldersspann var det viktigt med ett professionellt och tryggt intryck. Därför skapades den med linjer som har rundade hörn och ett primärt typsnitt som matchar enhetligt.
Eftersom konceptet med träd och skog i logotyper är så vanligt förekommande så var utmaningen att skapa något unikt som inte liknade dem andra i branschen.

TJÄNSTER:
Logotyp
Grafisk Identitet: typografi, färgpalett & grafiska element.

GRAFISK IDENTITET

Mobirise

ARBETSKLÄDER

Om man jobbar med trädfällning måste man bära arbetskläder med "high-visability", i detta fall har dem en stark orange färg. Därför passade det att ha en vit version av logotypen för synligheten.

Mobirise
Mobirise
Mobirise

Söker du efter en engagerad och mångsidig designer?

Kontakt

Marisa Wang Pallin
Email: marisa@spiritarts.net
Tel: +46 (0) 765 63 53 75

Länkar

Portfolio