ANVÄNDARRESA & PROCESS FÖR KÖP AV BIOBILJETT

UPPGIFT

Uppgiften gick ut på att designa och skissa upp köpprocessen för en användare att köpa biljetter till en film på en fiktiv biograf. Beställaren av projektet såg gärna att man tog tillfället i akt att öka försäljningen av popcorn, godis och läsk.

För att projektet skulle lyckas krävdes det:
- Att det ska vara enkelt att hitta rätt film och köpa biljetter till den.
- Sajten ska vara responsiv.

Stort plus om det även:
- Ökar försäljningen av kringtjänster, såsom popcorn, läsk och godis.
- Att användaren ska vara medveten (och gärna köpa) VIP platser med lite bättre stolar och möjlighet till bar i anslutning till platsen.

LÖSNING

Jag började med en liten research av existerande biografers köpprocess både i Sverige och utomlands och testade dem själv för att se för- och nackdelar. Sedan började jag skissa idéer på papper först. Efter det gick jag över till Sketch och skapade enkla digitala wireframes för att kunna testa dessa på riktiga användare, eftersom jag inte hade tillgång till någon testgrupp eller större nätverk så fick det bli några av mina närmaste från familj och vänner. Efter användartesten blev det några itereringar tills jag kom fram till det slutliga konceptet där jag kände att jag lyckades få in "plus-kravet" med önskan om ökad försäljning av kringtjänster.
En kul grej var att detta gjordes innan jag visste att SFbio också hade börjat med QR-koder! Om man vill se hela användarresan i detalj finns den längst ner på denna sida.

STARTSIDA

Om kund väljer att skapa konto så sparas e-postadressen som kommer synas förifylld i steget “Betala biljetter”. När man i samma steg fyllt i sina kortuppgifter kan man välja att spara dessa för nästa gång så slipper man mata in kortuppgifter varje gång man bokar biljetter.

Wireframe

VÄLJ FÖRESTÄLLNING

Vid detta steg visas datorns lokaliseringstjänst upp såvida användaren inte redan har detta aktiverat. Om man väljer att aktivera så kommer det automatiskt visa de biografer närmast användarens position, man kan även välja att visa på karta om t.ex man inte vet vart adressen ligger etc. Om användaren väljer att inte aktivera så kan man välja att söka biografer via länken “Välj annan biograf”.

Wireframes

HELA KUNDRESAN

Klicka på bilden för att se hela användarresan och flöden i detalj.

FÖRENKLAD ANVÄNDARTEST

Jag testade mina wireframes på några personer och gjorde en liten enkel sammanställning av resultaten.

Användartest
Kontakt

Marisa Wang Pallin
Email: marisa@spiritarts.net
Tel: +46 (0) 765 63 53 75

Länkar

Portfolio